2022. augusztus 21., vasárnap

Dr. Szél Éva: Neveléstan - Egészségügyi szakközépiskolák tankönyve 1973 - Jelenlegi ára: 300 Ft

A gyermek fejlődését belső és külső tényezők határozzák meg. A belső tényezők közé tartozik az öröklés és az érés, a külső pedig nem más, mint az összefonódott biológiai és társadalmi környezet.
A méhen belüli életben a magzat számára az anya szervezete jelenti a biológiai környezetet, a társadalmi környezet hatásait az anyai szervezet kivédi. Látszólag az újszülött környezete is csak biológiai környezet; a táplálékod adó anyai mell, a biztonságot jelentő anyai kéz, az anyai hang stb. Biológiai természetűek, de már társadalmi jellegűek azok a körülmények, amelyek között az anya az újszülött gondozását végzi. Hetek, hónapok múlásával pedig egyre inkább érvényesülnek a társadalmi jellegű környezeti hatások. A környezeti hatások egy része véletlenszerűen éri a gyermeket, másik része tudatos, társadalmilag meghatározott célok által vezetett tevékenység, a szoros értelemben vett nevelés.
Könyvünk röviden foglalkozik a nevelés alapfogalmaival és a 0-3 éves korú gyermek nevelésének legfontosabb kérdéseivel. Anyagának megértéséhez ismerni kell az egészséges csecsemő és kisgyermek testi és pszichikus fejlődésének menetét, a csecsemők és kisgyermekek életkori sajátosságait. Elengedhetetlen az általános pszichológia alapjainak ismerete is. Elsajátítását segítik a bölcsődei gyakorlatok során szerzett tapasztalatok, a felidézett saját gyermekkori élmények. Mindezen túl javaslom a tanulóknak, hogy kövessék figyelemmel az újságok és folyóiratok pedagógiai közleményeit, ismerkedjenek meg a "Szülők könyvtára" különböző kiadványaival, és ezek anyagával állandóan bővítsék tudásukat.
Szerző
Dr. Szél Éva
Lektor
Greskovics Józsefné
Virág Ilona
Kiadó:
Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás éve:
1973
Kötés típusa:
Tűzött kötés
Oldalszám:
45 oldal
A borító kopottas, a borító és a belső címoldal halványan foltos, belül néhány jelölés, a hátsó előzéklapon tollas bejegyzés látható.
Nyelv:
Magyar 
Méret:
20 cm x 14 cm
Megjegyzés:
Tankönyvi szám: MD 24.


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2022-08-22 01:59 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése